Smartlog v3 » Smøffer's Corner » Sikken én!
Opret egen blog | Næste blog »

Smøffer's Corner

It's nice to be important, but it is more important to be nice

Sikken én!

3. Jul 2006 13:33, Smoeffer

Under overskriften gemmer sig forventningen om en fremragende, ja faktisk fantastisk uge. Mandag til onsdag står den på besøg fra Familien Lassen, som kommer den lange vej fra Kolding, for at feriere i det Københavnske. Tirsdag aften er der planlagt middag med god veninde, og førnævnte familie. Grill i Amager Strandpark er et godt bud.

Fredag står den på Robbie Williams i Parken, inden kursen sættes mod Malaysia på lørdag sammen med brormand. Det betyder, at vi sikkert sidder på en eller anden beskidt bar i Kuala Lumpur, når finalen i fodbold VM blæses igang søndag aften.

Lur mig om ikke også der bliver drysset lidt behagelige overraskelser henover ugen, med ganske jævn hånd.

I dag blev jeg iøvrigt mindet om hvorfor, jeg både elsker og hader Kina af et varmt hjerte. Jeg var på det Kinesiske konsulat, for at aflevere ansøgning om Visum, da jeg efter de 2 uger i Malaysia skal arbejde i Kina 3 uger. Der var lang kø, og jeg trak nummer 26, og vi var nået til nummer 2. Dette sammenholdt med den sædvanlige Kinesiske effektivitet, og det faktum at konsulatet lukker klokken 12.00 (klokken var 10.45), gav ikke mine chancer for at aflevere ansøgningen sindssygt gode odds. Jeg parkerede mig i en sofa, for ligesom bare at indtage stemningen, og det velkendte kaos der ligeså stille opstod der i det lille værelse. Kinesere der råbte, som de nu gør, og Danskere der brokkede sig højlydt, som vi nu gør. Et underholdende scenario i sig selv, men det blev først festligt, da en af konsulatets medarbejdere tog en kurv og et stempel, satte sig i sofaen ved siden af mig, og begyndte at ekspedere uden hensyntagen til nummer rækken. Kineserne fangede, med mange års erfaring i den slags systemer, hurtigt pointen, og der var ekspederet en 5-6 stykker før det overhovedet gik op for nogen af Danskerne, at der nu herskede brutalt anarki. Som sagt sad jeg jo lige ved siden af, og stak lige så stille min ansøgning hen til Visum-Kongen, mens jeg mumlede et stille "ke yi ma?". Det blev vel modtaget, og efter en snak på gebrokken Kinesisk samt Engelsk var jeg ekspederet i lyn fart. Den situation er bare så beskrivende for Kina, og den måde tingene derude fungerer på. Så kan man lide det eller lade være, men sådan er det.

Der stod en midaldrende fyr ved disken, og ville betale med kredit kort, hvilket ikke er muligt. Han kiggede opgivende rundt i lokalet, og fik øjenkontakt med mig, og udbrød "Der er godt nok kaos her, hva'?". Hvortil jeg tørt måtte svare, "Næh, så bare vent til du kommer derud!"

Tags

Arkiv

Relaterede