Smartlog v3 » Smøffer's Corner » Drømme og Virkelighed
Opret egen blog | Næste blog »

Smøffer's Corner

It's nice to be important, but it is more important to be nice

Drømme og Virkelighed

27. Jul 2006 03:32, Smoeffer

Under den nyligt overståede ferie i det Malaysiske, fik bror og jeg en omgang fodmassage (zoneterapi). Den kyndige fod-knuser fortalte undervejs om de skavanker, han mente at kunne mærke via vores fødder. Blandt andet mente han, at jeg havde søvnproblemer. Det kunne jeg ikke umiddelbart nikke genkendende til, men jeg har faktisk ikke sovet rigtig godt siden, så måske var han også en slags spåmand. Han mente også jeg skulle få tjekket min lever, når jeg engang kom hjem til Danmark, og det var egentlig langt mere bekymrende.

Nå, men tilbage til det med søvnen. Jeg sover generelt 5-7 timer om natten, så et eller andet sted, vil jeg gerne have at de forløber stabilt. Nogle vil sige det ikke er nok, og det kan ikke diskuteres, at ét blik på mit ansigt straks bortvasker muligheden for at kalde det skønhedssøvn.

Her den anden dag, kom jeg så til at tænke over drømme. Altså dem man har mens man sover. Der er perioder i ens liv, hvor søvnen er en kærkommen ven, fordi drømmene man har, unægteligt kun kan være bedre end den virkelighed man er tvunget til at se i øjnene i de vågne timer. Man vågner, og ønsker sig tilbage i drømmen, for virkeligheden er for hård og barsk, og gør direkte ond at vågne op til. Til gengæld kan man også have det omvendt. Man gør søvnperioden så kort som fysikken tillader, fordi man nu har en virkelighed der er så behagelig, at drømmene bliver direkte ubehagelige. Dér er det dejligt at vågne og indse, at det der føltes så utroligt virkeligt, kun var en drøm og kan glemmes og lukkes ude i de vågne timer. Det er vel egentlig hér man går fra drømme til mareridt.

Jeg kan nu sande, at jeg faktisk for nyligt har krydset linjen mellem mareridt og drømme. Virkeligheden er nu igen bedre end drømmene, hvilket måske er grunden til de korte søvnperioder. Om vi så skal give fodmassøren ret, og ligefrem kalde det søvnproblemer ved jeg ikke. Han sagde også, at lever problemerne kunne skyldes stor sorg. Så han kunne se både fortid og fremtid, denne storetås trykkende Malay-Kineser.

Lige nu, har jeg i virkeligheden slet ikke lyst til at drømme mig væk.

Tags

Arkiv

Relaterede